1. 4. 2013

Jarní vaječinka

Jednou u neprávem opomíjených tradic je smažení vaječiny. Ne doma, na pánvi, to umí skoro každý, ale venku v přírodě v kotlíku. Párkrát jsem na takové taškařici byl a bylo to fajne. Klídek, pohoda, pokec s kamarády, jarní slunce nadechující se k létu, nějaká ta kytara... 
Jelikož je to tradice, tak by měla mít nějaké pravidla. Pátral sem a dopátral se, že tato tradice je spojena se svatodušními svátky alias letnicemi, které, jak jsem nastudoval, jsou vyvrcholením velikonoc a slaví se 50 dní po nich.
Nejsem věřící, ale říkám si proč toho nevyužít, k tomu aby se člověk sešel v příjemné atmosféře s přáteli. Koneckonců myslím, že ostatní křesťanské svátky jsou korumpovány s daleko větší vervou, takže výčitek nemaje, vyzývám všechny, kterým se nechtějí smažit nědělní řízky, aby na svatodušní neděli, která letos připadá na 19. května, vyrazili na zatím blíže neupřesněné místo do přírody, kde vaječinku na ohni osmahneme, sníme, poplkáme a pozpíváme.
Prosím o náměty na vhodnou lokalitu.